Menu Sluiten
Search
0.0 Bier

Zot van

TEKST SANDER VAN WERKHOVEN
0.0 Bier

Zot van

Sportzot is Belgisch blond (bijna) zonder alcohol. Nederlands shorttracktrots Yara van Kerkhof is er verzot op.

TEKST SANDER VAN WERKHOVEN

Het populairste bier van de Belgische brouwerij De Halve Maan is de Brugse Zot.

Een blond bier met 6% alcohol. De Sportzot is het alcoholvrije zusje van dit bier en was op het moment van introductie, vier jaar geleden, het eerste Belgische alcoholarme speciaalbier. Het bevat slechts 0,4% alcohol.
Bier en sport is geen logische combinatie. Toch legt de Sportzot in naam en daden de link tussen de twee ogenschijnlijke uitersten. ‘Met zijn verfrissende smaak en complex karakter weet het zowel sporters als bierlief- hebbers te bekoren. Zo is Sportzot het ideale alcoholarme alternatief tijdens een zot feestje of na een stevige inspanning’, claimt de brouwerij. Sinds enige tijd worden meerdere Nederlandse en Belgische sporters gesponsord die voornamelijk actief zijn in sporten die normaal gesproken een beetje onder de radar blijven. ‘Dus sponsoren we een zeiler, een judoka en een polsstokhoogspringer.
En ook shorttrackheldin Yara van Kerkhof.’

De Sportzot smaakt moutig en fris, met een lichtbittere afdronk

De Halve Maan wilde de smaak van de originele ‘Zot’ zo dicht mogelijk benaderen.

Het originele bier wordt door een membraamfilter geperst waardoor de alcohol eruit wordt gehaald. ‘Een langdurig proces’, zegt de brouwer. ‘Het duurt 70 uur om 500 hectoliter te de-alcoholiseren. We doen dat op een lage temperatuur. Zo blijven smaak en aroma’s het beste behouden. Ik durf zelfs te stellen dat er helemaal geen smaakverlies optreedt.’ De Sportzot smaakt moutig en fris, met een lichtbittere afdronk. Dit bier doet het ook aan tafel goed en kan door zijn verfrissende karakter bij iedere gang worden gedronken.

Sportzot Alcoholvrij

Goudblond alcoholarm speciaalbier vol fruitige en kruidige aroma’s.

Bestel via ah.nl