Japan is hot. Als inspiratiebron voor de drankenén foodwereld. Zo drink je cool – zonder alcohol – én hap je hip met deze drie heerlijke Mitsuba rijstcrackers. Belegd, met een dip, of puur.
1. Rasp 1 el gehakte gember (Go-Tan) of versgeraspte gember en 1 tl zwart sesamzaad (Saitaku) met 4 el mayonaise (bijv. Saitaku Japanese style mayo).
2. Dip er je favoriete Mitsuba rijstcracker in.
Beleg met wasabi mayo (bijv. Mayoneur), cocktailgarnaal en tuinkers.
Beleg met geprakte sojabonen (AH), gerookte zalm en poké sprinkle (Saitaku).
Beleg met kimchi (Jongga, Smaakt of Kesbeke), gesmolten kaas en fijngesneden lente-ui.
TEMPEH-SPIESEN MET CHIPOTLE-ANANAS-MANGOSALSA
Zonder vlees, zonder procenten, mét smaak: dat is barbecueën NoLow-stijl. Creatief en vrolijk. Als dat niet chill is.
THAISE SUP ‘N TURF
CRUDITÉ MET MIERIKSWORTELDIP
Hapje, drankje: heerlijk. Vooral als je het op z’n Italiaans doet. Aperitivo-stijl: niks uitgebreid tafelen, maar la dolce vita vieren met eenvoudige hapjes en authentiek Italiaans bier. Zonder alcohol. Laat de Italiaanse driekleur maar wapperen.