Menu Sluiten
Search
Food

TEMPEH-SPIESEN MET CHIPOTLE-ANANAS-MANGOSALSA

Food

TEMPEH-SPIESEN MET CHIPOTLE-ANANAS-MANGOSALSA

Zonder vlees, zonder procenten, mét smaak: dat is barbecueën NoLow-stijl. Creatief en vrolijk. Als dat niet chill is.

Personen
8
Duur
20
min 1,5 UUR WACHTTIJD.

Ingrediënten

  • 2 pakken tempeh (à 250 g, in blokjes van 3 x 3 cm)
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el olie
  • Kwart ananas (in kleine blokjes)
  • 0,5 mango (in kleine blokjes)
  • 1 tomaat (in kleine blokjes)
  • 2 tl chipotlesaus (potje)
  • 6 takjes koriander (grof gehakt)
  • 3 el chilisaus

Bereiden

1.
Doe de tempeh in een ruime schaal en bestrooi met komijn, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Schud om zodat de blokjes overal gekruid zijn. Besprenkel met olie. Laat 1 uur (of langer) afgedekt in de koelkast marineren.

2.
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Rijg de tempehblokjes aan spiesen. Meng de ananas met de mango, tomaat, chipotlesaus en koriander.

3.
Rooster de spiesen ca. 10 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk ze met chilisaus en serveer met de salsa. Lekker met Leffe Blond 0.0% of Lowlander Non-Alc IPA.

LEFFE BLOND 0.0%

Gebrouwen met hetzelfde gist als de reguliere Leffe, waardoor de karakteristieke licht bittere, fruitige en zacht kruidige smaak van deze alcoholvrije variant niet onderdoet voor het ‘gewone’ eeuwenberoemde Leffe Blond.

Bestel via ah.nl

LOWLANDER NON-ALC IPA

Botanisch gebrouwen alcoholarme IPA met verfrissende tonen van mango, citrus, sinaasappel en kardemom en aangename bitters, zoals je van IPA gewend bent. Drink ‘m bij vlammende curry’s.

Bestel via ah.nl