Menu Sluiten
Search
Fris

ZERO HERO / Bas Jacob brouwmeester van BATU Kombucha

TEKST & FOTOGRAFIE VIVIAN KEULARDS
Fris

ZERO HERO / Bas Jacob brouwmeester van BATU Kombucha

Meesters zijn ze. Vakmannen. Die begaan zijn met de wereld. Wie o wie zijn deze helden achter je favoriete 0.0 bieren, sparkling waters en kombucha’s? En, wie zijn hún helden? Door wie of wat worden zíj geïnspireerd om dagelijks tot de beste daden te komen?

TEKST & FOTOGRAFIE VIVIAN KEULARDS

meer zien dan alleen mijn eigen omgeving

Reizen, of liever gezegd ontdekken, zit in Bas Jacobs systeem. ‘Dat had ik al als kind. Ik wilde steeds iets nieuws, meer zien dan alleen mijn eigen omgeving, pionieren. Ik had wel Marco Polo willen zijn, dat is toch wel de ultieme ontdekkingsreiziger. Al zo jong op reis naar China en het Mongoolse Rijk. Zo’n reis duurde jaren, wat een avontuur! Ik blijf nooit op één plek als ik op vakantie ga. Ik wil zoveel mogelijk zien, ruiken en proeven. Zo maak je de beste herinneringen, niets is krachtiger dan smaak en geur.’

‘EEN DRANKJE VOOR AVONTURIERS’

reizen brengt me ook op nieuwe ideeën

‘Het reizen brengt me ook op nieuwe ideeën. Zoals dit, het zat al een tijd in mijn hoofd, ik wilde iets nieuws, iets avontuurlijks, met een bijzondere smaak. Dat is gelukt met BATU Kombucha. Deze biologische, ietwat fris-zure drank wordt duurzaam en ambachtelijk gemaakt, in kleine handgemaakte batches, met gefermenteerde groene en zwarte thee. Het proces vergt precisie en geduld – het duurt dertig dagen. Door de toegevoegde gisten en bacteriën worden de suikers “opgegeten”. Het is dus suiker- en alcoholvrij. Kombucha is overigens niet nieuw, het bestaat al eeuwen in China. Misschien heeft Marco Polo het in zijn tijd gedronken? BATU is trouwens Mongools voor de moed en kracht om nieuwe dingen te doen. Echt een drankje voor avonturiers dus.’

BATU KOMBUCHA
MOCKTAIL

Hoe drink je BATU? Zoals jíj wilt. Jij bent de ontdekker. Maak er een mocktail mee. Serveer met een citroenijsje op het glas. Omdat een glas BATU sóms net even anders mag, vinden wij.
BATU KOMBUCHA MOCKTAIL

BATU KOMBUCHA PASSION FRUIT & HOP

Licht bruisende suikervrije drank van biologische, dertig dagen-lang gefermenteerde groene thee. Passievrucht zorgt voor wat zoet, de hop voor fris-fruitigheid.
Bestel via ah.nl