Menu Sluiten
Search
0.0 Bier

ZERO HERO / Thomas Wijns is biersommelier voor Warsteiner

TEKST & FOTOGRAFIE VIVIAN KEULARDS
0.0 Bier

ZERO HERO / Thomas Wijns is biersommelier voor Warsteiner

Meesters zijn ze. Vakmannen. Die begaan zijn met de wereld. Wie o wie zijn deze helden achter je favoriete 0.0 bieren, sparkling waters en kombucha’s? En, wie zijn hún helden? Door wie of wat worden zíj geïnspireerd om dagelijks tot de beste daden te komen?

TEKST & FOTOGRAFIE VIVIAN KEULARDS

precisie, energie en creativiteit

Alles in mijn lichaam heb ik wel eens gekneusd, maar nog nooit gebroken. Een kwestie van geluk.’ Thomas Wijns was in zijn jonge jaren vooral buiten te vinden, met zijn vrienden in een park. Daar werden de nieuwste skateboardtrucs tot laat in de avond gefinetuned. Amerikaan Tony Hawk was zijn grote voorbeeld. Die was al op zijn veertiende professioneel skateboarder én pionier ‘vert skateboarding’, lees: van een skatehelling verticaal naar beneden suizen om vervolgens je truc perfect uit te voeren. De precisie, energie en creativiteit die je ervoor nodig hebt, vindt Thomas terug in Warsteiner-bieren. ‘Alles tot in detail uitwerken en doorgaan totdat het bier perfect is, daar gaat mijn bierhart sneller van kloppen.

‘BIER MET PRECISIE’

puur natuurlijke ingrediënten

In Duitsland geldt al sinds de 16e eeuw het Reinheitsgebot: je mag alleen met water, gerst en hop bierbrouwen. Het lijkt zo eenvoudig, maar om met puur natuurlijke ingrediënten een lekker en zuiver bier te brouwen, kost tijd, aandacht en creativiteit. In Duitsland gebruiken de beer engineers een eigen techniek om 0.0 bier te maken, met vacuümdestillatie. Eerst wordt het bier als bier gebrouwen, daarna wordt onder atmosferische druk de alcohol eruit gehaald. Hierdoor behoudt het pilsener zijn smaak. Het brouwen van Warsteiner Herb 0.0 kent een extra stap: het wordt dubbel gehopt. Resultaat: een droog, bloemig en bitterder pilsener. Niet te onderscheiden van echt pils, vind ik. Gaaf toch?’

WARSTEINER HERB ALKOHOLFREI PILSENER

Speciaal voor hoplief- hebbers brouwt Warsteiner dit krachtige alcoholarme bier. Prettig bitter en verfrissend tegelijk.
Bestel via ah.nl

WARSTEINER ALKOHOLFREI PILSENER

Natuurzuivere alcohol- arme variant van het premium pilsener uit de familiebrouwerij die al bijna 270 jaar bestaat.
Bestel via ah.nl