Menu Sluiten
Search
0.0 Bier

ZERO HERO / MIKE VERVERS, ROYAL SWINKELS FAMILY BREWERS

FOTOGRAFIE MANON VAN DER ZWAAL TEKST ICO VAN RHEENEN & SANDER VAN WERKHOVEN
0.0 Bier

ZERO HERO / MIKE VERVERS, ROYAL SWINKELS FAMILY BREWERS

Helden zijn het. Omdat ze – ieder op zijn manier – tot de besten in hun vak behoren. En met kennis, kunde en bevlogenheid ook nog eens een bijdrage leveren aan de volwassen- wording van het drinken van alcoholarm bier en suikerarm fris. Helden dus.

FOTOGRAFIE MANON VAN DER ZWAAL TEKST ICO VAN RHEENEN & SANDER VAN WERKHOVEN

Mike Ververs is Product Development Technologist en behoort tot het team bij Royal Swinkels Family Brewers dat de brouwprocessen beheert en de bierkwaliteit waarborgt in samenwerking met Brouwerij de Hoorn, brouwlocatie van Cornet.

‘IDEAAL BIJ DE BBQ OP LANGE ZOMERAVONDEN’

Samen met twee collega’s heb ik lang gesleuteld aan het recept van de Cornet Oaked Alcoholfree’, vertelt biertechnoloog Mike Ververs. ‘De ”gewone” Cornet bestaat al wat langer en heeft door zijn uitgesproken oak- smaak veel fans. Voor ons was het de uitdaging om hiervan een alcoholarm degustatiebier te maken. Met de smaak en de beleving van de originele Cornet, maar zonder de alcohol. De kenmerkende houtsmaak van dat bier komt ook hierin terug, door de houtsnippers die we gebruiken. Deze voegen we net als bij het origineel na afloop van het brouwproces toe. Eerst hebben we aan het originele bier vrijwel alle alcohol onttrokken. Er blijft nog 0,3 procent achter. We kunnen met onze installatie volledig alcoholvrij brouwen, maar dit restje zorgt net voor dat kleine beetje extra mondgevoel. Het origineel gist na in de fles. Dat betekent dat de resterende suikerdeeltjes in de fles door de gist worden omgezet in extra koolzuur. Dat is bij een alcoholvrij bier niet mogelijk. Om toch een mooie volle, voor Cornet karakteristieke schuimkraag te krijgen hebben we daarom een kleinere versie van het originele glas ontwikkeld. Cornet Oaked Alcohol-free heeft qua smaak de complexiteit van het origineel. Voor mij het ideale bier om de werk- dag mee te besluiten. Of lange zomerse BBQ-avonden.’

CORNET OAKED ALCOHOL-FREE

Prijswinnend zacht, fruitig Belgisch blond bier met tonen van vanille.
Bestel via ah.nl