Water met een takje munt, da’s zo 2021. We openen een nieuwe waterwereld. Wees crea met je water. Da’s dan weer zeer 2022. Waarom zou je niet? ’t Is geen scheikunde en duurt maar een paar minuten.
Zet 400 ml AH Rooibos Perzik Mango thee (2 minuten trekken) en laat 30 minuten afkoelen. Schenk in een kan of karaf. Halveer 2 wilde perziken (of 1 grote), verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Pel 1 mandarijn en snijd in plakjes. Doe het fruit met een flink glas ijsblokjes in de karaf. Vul aan met gekoeld Crystal Clear Sparkling Peach (fles 1,5 liter). Spice it up, als je dat lekker vindt, met een paar plakjes verse rode peper.
Doe 15 verse frambozen in een ijsblokjesvorm, vul aan met water en zet ca. 5 uur in de vriezer of tot ze bevroren zijn. Schenk 150 ml Karvan Cévitam Framboos Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) in een kan of karaf. Snijd 1 sinaasappel in plakjes en doe ze met de frambozenijsblokjes en 3 eetlepels vloeibare honing in de karaf. Kneus 2 steranijs in een vijzel of met de platte kant van een mes en voeg ze toe. Vul aan met gekoeld AH Bruisend Mineraalwater Bloedsinaasappel (fles 1,5 liter).
Schenk 150 ml Karvan Cévitam Aardbei Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) in een kan of karaf. Verwijder de kroontjes van 150 gram aardbeien, halveer ze en voeg ze toe. Snijd 3 plakken van 1-1,5 cm van een miniwatermeloen, verwijder de schil, snijd in driehoeken en doe ze erbij. Kneus 1 theelepel peperkorrels in een vijzel of met de platte kant van een mes en doe ze met een flink glas ijsblokjes erbij. Voeg een paar takjes verse koriander toe en vul aan met gekoeld AH Mineraalwater Koolzuurhoudend (fles 1,5 liter).
Schenk 150 ml Karvan Cévitam Bosvruchten Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) in een kan of karaf. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe. Doe er een flink glas ijsblokjes bij en voeg 150 gram verse bramen toe. Vul aan met gekoeld AH Bronwater Licht Sprankelend (fles 1,5 liter) en een scheutje gecondenseerde melk (Friesche Vlag blikje 397 g).
Ontpit 15 verse kersen, doe ze in een ijsblokjesvorm, vul aan met water en zet ca. 5 uur in de vriezer of tot ze bevroren zijn. Schenk 150 ml Karvan Cévitam Cherry Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) in een kan of karaf. Halveer 1 rode pruim en 1 nectarine, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in partjes en doe ze er met de kersenijsblokjes bij. Vul aan met gekoeld AH Bronwater Licht Sprankelend (fles 1,5 liter).
Schenk 75 ml Karvan Cévitam Cassis Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) en 75 ml Karvan Cévitan Citroen Siroop 0% suiker toegevoegd (fles 750 ml) in een kan of karaf. Schenk er 50 ml biologische gember- siroop (AH, fles 500 ml) bij. Snijd 4 cm verse gember in dunne plakjes en doe ze er samen met 2 kaneelstokjes bij. Doe er een flink glas ijsblokjes bij en voeg 100 gram blauwe bessen toe. Vul aan met gekoeld AH Bruisend Mineraalwater Citroen (fles 1,5 liter).
Snijd 1⁄2 limoen in dunne plakjes en een 1⁄2 citroen in partjes. Snijd 1 stengel citroengras in 3 stukken en kneus ze in een vijzel of met de platte kant van een mes. Doe alles met 6 ijsblokjes in een longdrinkglas en vul aan met Charlie’s Organics Sparkling Lemon (blikje 33 cl).
Snijd grapefruit in plakjes en snijd 5 blokjes ananas (bakje 250 g) kleiner. Doe het fruit met 6 ijsblokjes in een groot wijnglas en vul aan met Charlie’s Organics Sparkling Grapefruit (blikje 33 cl). Garneer met 1 takje basilicum.
Schil 1⁄2 mango en snijd het vruchtvlees in lange plakjes. Vul een glas met ijsblokjes en plakjes mango en schenk er 30 ml Tesseire Passion Fruit Martini Vruchtensiroop 0% sugar (fles 0,6 liter) bij. Schenk er vervolgens 50 ml Alpro Coconut gekoeld (pak, 1 liter) en 75 ml AH Vitamin Drink Mango Guave 0% (fles 0,5 liter) bij. Vul aan met AH Mineraal- water Koolzuurhoudend (fles 1,5 liter). Garneer als je wilt met 1 partje mango (met schil) op de rand van het glas.
Snijd 1 limoen in partjes en halveer ze. Kneus ze met 6 muntblaadjes met een stamper in een glas met stevige bodem. Vul het glas met ijsblokjes, 1 eetlepel zongerijpte kokosnootstukjes (bakje 90 g) en schenk er 30 ml Tesseire Mojito Vruchtensiroop 0% sugar (fles 0,6 liter) bij. Schenk er vervolgens 50 ml AH Kokoswater (pak 1 liter) bij. Vul aan met gekoeld AH Bruisend Mineraalwater Munt (fles 1,5 liter). Garneer als je wilt met 1 takje verse munt.