Menu Sluiten
Search
Food

MAISKOLVEN MET PAPRIKA-KNOFLOOK-BOTER EN SRIRACHA POPCORN

Food

MAISKOLVEN MET PAPRIKA-KNOFLOOK-BOTER EN SRIRACHA POPCORN

Zonder vlees, zonder procenten, mét smaak: dat is barbecueën NoLow-stijl. Creatief en vrolijk. Als dat niet chill is.

Maiskolven
4
Duur
10
min + 20 MIN. WACHTTIJD

Ingrediënten

  • 4 verse maiskolven
  • 75 g gezouten boter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 175 g zoete popcorn (zak)
  • sriracha (naar smaak)

Bereiden

1.
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Kook ondertussen de maiskolven (met het blad) in 10 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Smelt de boter in een steelpan en voeg het paprika– en knoflookpoeder toe. Neem van het vuur. Bestrijk de maiskolven met de paprikaboter en rooster ze op de barbecue rondom bruin en knapperig. Keer regelmatig.

2.
Meng de popcorn met sriracha naar smaak. Verdeel de mais over bakjes en druppel er nog wat boter over. Het is leuk als het een beetje ongelijk verdeeld is zodat je af en toe een echte srirachakick krijgt. Serveer de popcorn bij de mais. En een Corona Cero.

Corona Cero 0.0

Corona cero is een alcoholvrij bier van corona, gebrouwen met 100% natuurlijke ingredienten.br/ppbest ijskoud geserveerd met een partje limoen in de hals.
Bestel via ah.nl